baggercup

Jaarverslag 2015

Voorbereiding

De eerste editie van de Bagger Cup begon eigenlijk al op woensdagavond met het opzetten van de vele tenten. Onder de bezielende leiding van tentenkamp chief Cees de Wit en de ervaren medewerking van Visser Verhuur, was dit in een mum tijd gebeurd.

Terwijl op vrijdag op het terrein de puntjes op de werden gezet, werden onze gasten uit Noorwegen en Finland op Schiphol verwelkomd door Michael Deurwaarder en Henk van 't Hoog. In de loop van de dag arriveerden ook al een aantal teams uit België, Duitsland, Denemarken en Nederland. De verblijfplaatsen waren prima verzorgd: naast de mini-camping op het trainingsveld, waren er ook flink wat kamers gereserveerd in de Stayokay in Dordrecht en het Apollo hotel in Papendrecht.

v.v. Sliedrecht D1 succesvol

Officieel zou het toernooi beginnen op zaterdagmorgen. Onze D1 moest echter vrijdagavond al aan de bak, omdat zij op zaterdag de bekerfinale moesten spelen in Nieuwendijk. Gelukkig was het Finse Käpylän Pallo United bereid om op vrijdagavond al aan te treden. Na de winst op de Finnen (1-0) werd op zaterdagmorgen de bekerfinale gewonnen tegen Sleeuwijk (3-1). Het team van trainer Erwin van Kooten (tevens mede organisator van de Bagger Cup) werd vervolgens groots onthaald op de Lockhorst (TSUNAAMIIII...!!). Met een kampioenschap al op zak werd ook de beker een prooi voor D1. Knap gedaan jongens! 

Opening toernooi

Voor de opening van het toernooi was het lokale muziekkorps Wilhelmus ingeschakeld. Nadat alle teams volgens de Olympische traditie stuk voor stuk waren aangekondigd, werd het toernooi officieel geopend door burgemeester van Hemmen.

De poulewedstrijden

Klokslag 10 uur werd er afgetrapt op alle velden. Via verschillende poulewedstrijden streden de teams uit de C, D en E categorie voor een plaats in de finale poule. De teams die de finalepoule niet bereikten, werden ingedeeld in een 'verliezers' poule zodat iedereen genoeg speeltijd kreeg.

Genoeg vertier op het terrein

Op de Lockhorst werd het al snel gezellig druk. De (stuk voor stuk knappe) dames van de Activiteitencommissie zorgden ervoor dat niemand zich hoefde te vervelen. Mensen konden bij verschillende kraampjes terecht en konden lootjes kopen voor de grote loterij op zaterdagavond terwijl onze eigen huis DJ's Paul & Willem zorgden voor de muzikale omlijsting.

Feestavond

Op zaterdagavond kon iedereen natuurlijk op een groot scherm (zowel binnen als buiten) kijken naar de Champions League finale, terwijl de kantine ondertussen werd verbouwd tot discotheek. Nadat voorzichtig de eerste danspassen waren gezet, kon het feest "los' toen de Amsterdamse volkszanger Peter Beense zijn opwachting maakte. 

De finalewedstrijden, mét Danny Makkelie

Nadat de teams op zondagmorgen hadden genoten van een uitgebreid ontbijt, konden de jongens de mat weer op. Vanuit Sliedrecht zelf hadden we natuurlijk al gezorgd voor veel goede scheidsrechters, maar er is natuurlijk altijd 'baas boven baas': op zondag kwam niemand minder dan topscheidsrechter Danny Makkelie verschillende wedstrijden fluiten. Deze vriendelijke Dordtse topper nam naast het fluiten van wedstrijden genoeg tijd voor iedereen en is volgens zeggen met alle leden op de foto gegaan! 

Na flink wat spannende (finale)wedstrijden werden alle teams bij de prijsuitreiking in het zonnetje gezet en ging niemand met lege handen naar huis. In het kader van 'er kan er maar 1 de beste zijn futured Talent editie van de Bagger Cup gewonnen door de volgende teams:

  • v.v. Sliedrecht (onder 15)
  • Future talent (onder 13)
  • De Meern (onder 11)

Lorem ipsum dolor sit amet tempor?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilis.